Workshop duiken bij Latimeria.

Kennis maken met duiken en Latimeria?

Duikclub Latimeria organiseert 3 avond workshops waarbij u kunt kennismaken met duiken.

In deze 3 avonden word er een stukje theorie uitgelegd en hoe we communiceren onder water.
Verder is het mogelijk om een duik met perslucht in het zwembad te maken.

Kosten voor deze workshop, 3 avonden: 25euro inclusief koffie/thee vooraf. De workshops worden gegeven op Vrijdag 5, 12 en 19 April 2019. Aanvang 20uur in ons clubhuis aan de Hoveniersweg 5 te Stadskanaal.

Lijkt het u leuk om hier aan mee te doen, stuur dan snel een mailtje naar duikclub@latimeria.nl want vol=vol!

Geslaagd Zeeland weekend voor Latimeria

In het weekend van 21 tot 24 September werdt het traditionele Zeeland weekend gehouden. Met een deelname van 15 personen hebben we in 4 dagen meerdere duisters aangedaan. Zo begonnen we het weekend met een duik op vrijdag in het Oostvoornse Meer. s’Avonds werd er een duik genomen in het Springersdiep. Zaterdag ochtend vertrokken we richting duikstek Zoetersbout om vervolgens s’middags nog een duik te nemen met de kentering om 14.25 uur bij de Zeelandbrug. Na een heerlijke barbecue is er nog een nachtduik gemaakt bij de Scharendijke haven. Nadat we zondag ochtend vroeg uit de veren waren hebben we nog een duik kunnen maken in Den Osse.

Na de vele duiken, moe maar voldaan en met een hoofd vol nieuwe indrukken, weer naar huis. 

Nieuwjaarsreceptie 5 januari 2018

De eerste vrijdag van het nieuwe jaar staat bij Latimeria geplant als de nieuwjaarsreceptie.
Eem mooie gelegenheid om Roel Mulder en Joe Molema te bedanken voor 25jaar lid bij Latimeria. Beide heren zijn nog niet van plan om te stoppen bij Latimeria en kijken graag uit naar het volgende jubileum. Harry Hoven was ook 25 jaar bij de club maar kon wegens ziekte niet aanwezig zijn. Hij heeft zijn oorkonde thuis in ontvangst mogen nemen.

Uitreiking oorkonde aan Roel Mulder en Joe Molema door voorzitter Sanny van Tongeren.

Oudjaarsduik 2017

Klokslag tien uur, 10 duikers verzamelen zich aan de waterkant van het ’t Nije Hemelriekje.
Er zijn diverse duiken gemaakt met diverse tijden en dieptjes; 22minuten en 9,9meter diepte. 33minuten en 20,5meter diepte. 30minuten en 15,3meter diepte. 28minuten en 9,0meter diepte. Na de duik was er heerlijke warme soep en de oliebollen ontbraken ook niet. Een geslaagde oudjaarsduik, duikclub Latimeria west iedereen veel duikplezier in 2018

Oliebollenduik bij Latimeria

Oliebollenduik bij Latimeria.
Wat houd dat in? 140 Oliebollen lagen in het zwembad, in 2 teams zo snel mogelijk maximaal 5 ballen per keer terug brengen. Met een eindstand van 72 tegen 68 heeft 1 team gewonnen. Na de duik lagen er heerlijke warme oliebollen in het clubhuis.

Als een dolle zo snel mogelijk alle oliebollen bovenwater halen.

Oudjaarsduik 2017 Gasselterveld

Duikclub Latimeria organiseerd op oudjaarsdag weer een traditonele oudjaarsduik. Dit jaar word de duik gehouden in het ‘Nije Hemelriek’ duikplas Gasselterveld te Gasselte. Opgave voor deze duik is noodzakelijk ivm aanmelding bij Staatsbosbeheer. Dit kan ik het clubhuis.

Foto oudjaarsduik Gasselterveld 2016

Duikclub en Kanovereniging hebben vertrouwen in goede afloop conflict met Pagecentrum

Voorzitter Jaap Duit van kanovereniging KVSO heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop van het conflict met het Pagecentrum. Dat zegt hij naar aanleiding van de laatste vergadering van de gemeenteraad, waarin hij gebruik maakte van het spreekrecht. “Zolang de gemeente nog niet een formeel standpunt heeft, blijf ik er vertrouwen in hebben dat het goed komt.”

Het Pagecentrum wil de erfpachtovereenkomst met de gemeente wijzigen, waardoor de kanovereniging niet meer gebruik kan maken van het zwembad. Ook duikclub Latimeria treft hetzelfde lot. DWS, de club van sporters met een beperking, kreeg een poosje geleden al te horen dat men niet meer terecht kan in het Pagecentrum. De sporters zijn inmiddels uitgeweken naar Sportcentrum Bruinsma.

Een meerderheid in de gemeenteraad liet tijdens de laatste raadsvergadering weten dat beide clubs en DWS gebruik moeten kunnen blijven maken van het bad. Daarbij zouden redelijke tarieven moeten worden gehanteerd. De erfpachtkwestie wordt binnenkort in de raad behandeld.

Bron: www.rtveen.nl

Duiken met Stichting DWS

Dinsdag 7 November werd het terugkerend evenement duiken met DWS weer georganiseerd. Leden van DWS kregen de kans om met een duikbril op te zwemmen, vinnen aan te krijgen, en te ademen door een snorkel. Ook was het mogelijk om met perslucht op, onderweg te gaan. Iedereen heeft genoten en wij zijn al weer uitgenodigd voor volgend jaar.