1, 2 en 3-ster opleidingen
1-ster cursusboek

1-ster cursusboek

1-ster opleiding

Als 1*-duiker duik je altijd met een duiker met hetzelfde of hoger brevet, tot maximaal 20 meter. Je duikt onder dezelfde of eenvoudigere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.

De NOB heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. Tot je eerste duik in het buitenwater kun je met ‘eigen medische verklaring en vrijwaring’ aan de opleiding beginnen. Voordat je in het buitenwater mag duiken is een medische keuring verplicht gesteld door de NOB.

Kijk hier op de website van de Nederlandse Onderwatersport Bond naar alle mogelijke opleidingen.

2-ster opleiding

2-ster cursusboek

2-ster cursusboek

In de 2*-duikeropleiding leer je het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Je leert de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen herkenen en hoe te reageren.

Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden. Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, samen met de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

3-ster opleiding

3-ster cursusboek

3-ster cursusboek

In de 3-sters-duikopleiding leer je de achtergronden van je duikkennis. Je wordt ‘begeleidend duiker’ en leert hoe je duikers in opleiding kan begeleiden. In het onderdeel ‘Redden’ leer je hoe je moet reageren bij een duikongeval. Je krijgt recente inzichten in de decompressietheorie. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden, dus zonder verplichte deco-stops (wel veiligheidsstops).

Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding. Opgave per email aan: info@latimeria.nl